Cele mai batrane gemene recunoscute de Cartea Recordurilor au implinit 102 ani si au sarbatorit aceasta zi impreuna.

Batranele au implinit 102 ani miercuri si au fost numite oficial cele mai batrane gemene din lume. Cele doua si-au sarbatorit de fiecare data ziua de nastere impreuna, potrivit Daily Mail.

Ena Pugh si Lily Millward s-au nascut Thomas, pe 4 ianuarie 1910, in Marea Britanie. Lily s-a aflat in spital, avand un sold rupt, dupa ce a alunecat si a cazut in ajunul Craciunului, dar a fost vizitata de sora ei care i-a urat „la multi ani”.

Batranele au primit din partea familiei copii ale Cartii Recordurilor, pentru a vedea cu ochii lor aparitia in celebra carte.

„In ciuda vremii groaznice din Marea Britanie din aceste zile, Ena merge la spital ori de cate ori poate, pentru a-si vedea sora”, a declarat fiica lui Lily, Dianne Powell, in varsta de 65 de ani.

Gemenele sunt fiicele unui fermier si s-au nascut inaintea izbucnirii Primului Razboi Mondial, cand rege era Edward al VII-lea, fiul reginei Victoria.

Cele doua vorbesc la telefon in fiecare zi si traiesc la tara, fiecare in casa ei, in Tara Galilor. De asemenea, se intalnesc saptamanal pentru a merge la cumparaturi. Lily a spus ca secretul vietii indelungate este „sa razi si sa glumesti cu cei din jur”.

„Obisnuiam sa muncim la ferma in fiecare zi, dar ne placea. Era distractiv si sociabil. Am fost foarte norocoase si am avut intotdeauna o stare de sanatate buna”, a mai afirmat batrana.

Gemenele au fost foarte apropiate toata viata si obisniesc inca sa calatoareasca impreuna cu autobuzul si sa bea o ceasca de ceai.

„Se suna aproape in fiecare seara si, pentru ca amebele au probleme cu auzul, nu inteleg de fiecare data ce spune cealalta, dar se bucura ca pot vorbi una cu cealalta”, a mai spus Dianne Powell.

Ena este mai mare decat Lily cu cateva minute, iar cele doua au mai avut opt frati si surori, inclusiv o pereche de frati gemeni, insa ele sunt singurele ramase in viata.

Ena s-a maritat cu Ivor, un feroviar, care a murit cu mai mult de 20 de ani in urma si au avut impreuna trei copii, zece nepoti si trei stranepoti.

Lily este vaduva de aproape 20 de ani, dupa moartea sotului sau, Evan, un comerciant de cherestea. Ea are doi copii, cinci nepoti si noua stranepoti.

Batranele locuiesc la aproape 20 de kilometri departare una de cealalta si s-au bucurat cand si-au vazut poza in Cartea Recordurilor.

Cu toate acestea, cele mai varstnice gemene din lume par a fi Marina si Olga Melnikova, din Ucraina, care au implinit 107 ani pe 15 decembrie, dar ele nu sunt recunoscute oficial.