GALBENELELE sunt plante a caror putere de vindecare si ameliorare a diverselor simptomatologii este cunoscuta de sute de ani. Acest lucru se datoreaza elemetelor active ale plantei si anume: beta-carotenul, vitamina C, substante proteice etc. Datorita elementelor active ale galbenelelor acesta are importante efecte antiinflamatoare, antibacteriene si cicatrizante. Prin consumul de ceai de galbenele se pot trata ulcerul gastric, infectiile cavitatii bucale si ale gatului. Unul dintre cele mai bune remedii pentru detoxifierea ficatului este ceailul de galbenele. Ceaiul de galbenele actioneaza intocmai ca un cicatrizant al stomacului.
ALBASTRELELE au proprientati calmante, hidratante, bacteriostatice. Ceaiul de albastrele se foloseste pentru raceli, boli de piept si boli de rinichi. Printre cele mai utilizate tratamente cu albastrele se enumera: – tratamentul impotriva reumatismului
– cresterea rezistentei organismului la infectii si imbunatatirea digestiei
– usureaza infectiile respiratorii
– vindecarea afectiunilor rinichilor
– iritatii oculare, indigestii, taieturi
– elimina pietrele la rinichi
Ceaiul de galbenele si albastrele este un adevarat remediu pentru noi oamenii in general, dar si pentru persoanele varstnice, asa cum sunt batranii nostrii. Va asteptam cu mare drag sa cultivam si sa admiram marea invazie de culori a galbenelelor si albastrelelor care sunt un tablou minunat si natural.